Meld dig ind i kunstforeningen

Kunstrute i pinsen 2015

Holbæk Kunstforening i Æglageret deltager traditionen tro i Kunstdage i Pinsen. I salen udstiller Stinne Bo og Simon Fensholm, i kælderen udfolder billedskolen sig, i foyeen udstiller Line Højmann, på DassArt er der permanent kunst af en hel stribe anerkendte kunstnere, i butikken er der en masse gode gaveideer, i skulpturhaven er der smukke skulpturer, der er kaffe i kaffeautomaten og masser af hygge i det næsten 100 år unge udstillingshus.

Der er åbent lørdag, søndag og mandag i pinsen fra kl. 11.00 til 17.00

http://kunstipinsen.dk/kommunerne/holbaek/

Simon Fensholm og Stinne bo - 18.april til 25.maj 2015

Fra og med lørdag den 18. april til og med 2. pinsedag den 25. maj udstiller 2 unge kunstnere Simon Fensholm og Stinne Bo, der begge er igang med uddannelsen på Kunstakademiet.

Simon Fensholm

Stinne Bo er studerende på Det Danske Kunstakademis Designskole.

Hun er optaget af spændingsfeltet imellem det som drager og det som frastøder øjet. I sine papirarbejder anvender hun en gammelklassisk tegneteknik. De forfinede skaveringsteknikker står i stærk kontrast til de vulgære motiver og voldsomme historier som bliver fortalt. Spændingsfeltet opstår i den umiddelbare forventning til værket og selve mødet det.

Billedserien 'Transit' (2013) forsøger at beskrive en fysisk/psykisk transformation. Det er livets overgange, midlertidige livstilstande og foranderligheden i alt. Kroppe som forgår, smelter sammen, filtres ind i hinanden og opløses, for så at tage nye former. Livets forgængelighed; noget nedbrydes, noget andet opstår.

Stinne Bo 1983 er bosat i København. Hun har tidligere udstillet på Charlottenborgs forårsudstilling

Simon Fensholm. født - 1985 i Fredericia. opvokset i Holbæk. Bosat på Nørrebro

Kunstakademiets Designskole 2009 - 2015, med speciale i illustration

„Mine malerier illustrerer et lille univers, der kommer fra et sted dybt inde i mit hoved. Et sted, hvor min fantasi gror, og hvor alt er muligt.

Jeg er fascineret af byen, naturen og de mennesker, der lever her. Jeg ser byen som et menneskeligt konstrueret landskab, hvor jeg finder det fascinerende at udforske og udtrykke forholdet mellem byen og hverdagen for de mennesker, der bor der. Disse billeder er, på en eller anden måde, et forsøg på at illustrere poesi i hverdagen, og alle de dagdrømme, det måtte indeholde.

Baseret på min egen nysgerrighed som barn, bliver jeg fascineret af processen med at skabe og opbygge ud af det imaginære.

I mine malerier synes træhuse, papkasser, gadelygter og tørresnore at passe sammen på en måde, der udtrykker min sindstilstand, mens de lever deres eget liv uden for mit hoved.

„For mig, er det at skabe og tegne, en måde at flygte og træde ind i en ny verden uden tid eller tyngdekraft. Jeg føler, at jeg har et behov for at skabe hver dag - behov for at male, tegne eller endda bygge en papmache-skulptur. Det er noget, jeg bare er nødt til at gøre, og jeg synes ligesom, det er en nødvendig afløb for mit udtryk og min kommunikation. Gennem årene er det blevet en vane.“

www.simonfensholm.dk

Køb af kunst kan trækkes fra i skat

Regeringen har indført regler, der forbedrer virksomheders mulighed for at afskrive køb af kunst. Reglerne betyder, at det nu er mere attraktivt for virksomheder at købe kunstværker.

Læs mere i Kulturministeriets publikation http://www.kum.dk/graphics/kum/downloads/Publikationer/koeb_af_kunst.pdfeller her microsoft_word_-_afskrivning_af_kunst.pdf

eller her kob_kunst_med_skattefordele.pdf

Croquis

CROQUIS TEGNING

Croquistegning i Æglageret!

MANDAGE KL. 18.45 – 20.45 oktober - december 2015.

Der er tilmelding efter først til mølle princippet og der lukkes for tilmelding ved 25 tilmeldte, da vi ikke kan være flere.

TILMELDING: På mail til Karin Lykke Groth, karin@lykke-grafisk.dk, tlf: 24 24 65 74

Betaling skal erlægges kontant ved kursusstart, hvor medlemskab af Holbæk Kunstforening skal dokumenteres med medlemsnummer.

OBS! Der er ikke undervisning!

Caféhjørne i Æglageret

Tag en kunstpause i Æglagerets lille caféhjørne hvor det også er muligt at læse bl.a. kunstavisen.

Arrangementer

Michael Wivel den 4. febr. 2015 kl. 19.30 - AFLYST

Michael Abel mfl. i 2015 den 12. marts

Tur til Eriksens Palæ den 16. april

Læs mere om arrangementerne her her

Støt Æglagerets renovering - nu også bakker med kunst-æg

Vi har brug for 4.000 redeæg til vores nye udstilling i præserverinsgkarrene. Dem håber vi at få i hus ved at sælge bakker med 30 redeæg, som vil blive lagt ned i karrene for at virkeliggøre karrenes tidligere funktion. I får 6 redeæg i en nummeret bakke (1-200) med hjem som tak for jeres sponsering. Vi sælger de 30 æg + 6 æg for kun 100,- kr.

Som noget helt specielt har vi bedt bl.a.kunstnerne Lotte Dandanell og Alice Faber om at dekorere nogle æg. I et antal bakker er et æg udskiftet med et kunstæg. Bakkeprisen er den samme - kr. 100.

Vi har støttet Danmarks Ægmuseumaegsalg_liste_med_navne.pdf

Flemming Quist Møller og Jacob Fischer benyttede i 2015 begge lejligheden til at købe en bakke æg og på den måde støtte Danmarks Ægmuseum.

Gaveridéer fra Kunstbutikken

Æglagerets kunstvin - 1 fl. kr. 100/2 fl. kr. 190.

Kunstvinen der er et samarbejde mellem Holbæk Kunstforening og Arnakke Vinimport er en oplagt idé som firmajulegave til medarbejdere og kunder.

Slipset er fra Bie Design og koster kr. 360,- - vinprop/skulptur er kreeret af Peter Hesk pris kr. 700,-.

Æglagerets Billedgalleri

I Æglagerets lille billedgalleri er der et stort udvalg af tryk og malerier til gode priser.

Plakat 2015

Årets plakatkunstner er Simon Aaen der udstiller i Æglageret i oktober/november.

Årsplakaten er støttet af Centertryk.

Bliv medlem eller sponsor i Holbæk Kunstforening

Hvis du er medlem eller sponsor i Holbæk kunstforening er der meget der er billigere når du åbner den gule dør og begiver dig ind i Æglagerets pragtfulde omgivelser.

Tilmeld dig her og læs endvidere om de fordele mm der er til medlemmerne.

Tilmeld dig her og læs endvidere om de fordele der er til sponsorerne.

Her her kan det seneste nyhedsbrev ses.

Toiletkunsten i Æglageret

Væggene i toiletrummet i Æglagerets hall er helt specielle. Frodo Mikkelsen var den første og sidenhen har 30 kunstnere leveret kunstværker til vægge, hjørner og loft

Annette Juul og Peter Bjørn Olseb har monteret deres bidrag til Æglagerets kunsttoilet

Annette Juul

Børnehjørne

Der er i høj grad plads til børnene i Æglageret, hvor der er et hjørne hvor der kan tegnes og leges med PLUS PLUS.

Holbæk Kunstforening modtager støtte fra

Uden kontingentet fra vores ca 500 medlemmer heraf 45 sponsorer hervar det ikke muligt at opretholde foreningens virke. Vi er meget taknemmelige for denne opbakning.

Holbæk Kunstforening modtager desuden støtte fra


QR Code
QR Code start (generated for current page)